Stick Info about Clans System (Balkan Translate)

†G͙A͙R͙A͙Y͙E͙V͙†

𝓗𝓔𝓘𝓢𝓔𝓝𝓑𝓔𝓡𝓖
ProGaming Owner
Hall Of Fame


Klan Sistem

English translate here

Odlucili smo da vase obicno igranje na retake serverima napravimo malo vise interesantijim sa dodanim sistemom.Vjerujem da ce klanski sistem poboljsati vase iskustvo na serveru.Pokusacu da objasnim sve moguce stvari koje se ticu Klanova na engleskom i balkanskom jeziku.

Kako napraviti klan?

Bice dostupno svima prve nedjelje (12 decembar je poslednji dan). Posle toga postojace 2 metode pomocu kojih se moze napraviti klan.

1.Placanjem: Napraviti klan uz uplatu od 5e -Jednostavno dodati 5e na racun i na serveru napraviti klan preko komande !clans.
2.Besplatno: Prijavom na forumu ovdje. Staff team ce odlucuiti da li ce te dobiti opciju za pravljenje klana ili ne.

Kako biti clan necijeg klana?

Opet postoje 2 nacina:

1. Poslati zahtjev za ulazak u klan. Otvoriti !clans menu i poslati zahtjev dostupnim klanovima.Lider klana ce odluciti da li ce te biti prihvaceni ili ne.Note: Neki klanovi mogu da "mutiraju" zahtjeve sta znaci da njima ne mozete slati zahtjeve za ulazak u klan.

2. Poziv od strane lidera klana.Lideri imaju opciju da zovu igrace u svoj klan.Oni mogu samo da zovu online igrace.Pozvani igraci ce dobiti notifikaciju u chatu o pozivu,i oni imaju opciju da prihvate poziv ili da ga odbiju preko komande !clans.

Funkcije klanova:

Top Clans

Ocigledno je po imenu da ovo oznacava najbolje klanova na listi. Klanovi su rangirani po xp. Xp se dobija pobjedama u clan warovima(vise informacija dolje u Clan Wars). Komandom !clans pa "Top Clans" mozete vidjeti trenutnu rang listu klanova.

Clan Chat

Privatni chat za clanove klana. Isto kao i admin chat, samo clanovi klana mogu da citaju te poruke. Da bi koristili clan chat otvorite sami chat i ukucate "!c text" i tu poruku ce samo clanovi klana moci procitati.

Clan Wars

Ovo je ujedno i najinteresantniji dio ovog sistema. Lideri klana i klanski admini mogu da zapocnu war sa drugim klanovima. Pobjednicki klan dobija 100xp i samim tim povecava svoj rank na listi top klanova. War traje 10 minuta. Ne morate biti u suportnom timu od protivnickog,kao sto i sami znate retake mod sam bira timove u kome neko igra, tako da za pobjedu u waru treba da imate samo vise ubistava od suprotnog tima.

Postoje 2 vrste clan warova.

1.Frags Race: Najvise kilova u 10 minuta.
2.Headshot Race: Najvise headshotova u 10 minuta.

Postoje 2 vrste kladjenja u waru.

1.Besplatno kladjenje. Kada pocne klan war, sistem ce vas pitati koliko para zelite da ulozite u taj war. Ako zelite da ostane na besplatno ukucajte 0.
2.Placeno kladjenje. Ako vas klan ima dovolujno novca,i vas protivnik takodje ima dovoljno novca, mozete da se kladite sa tim parama. Primjer: kladite se 2eura u waru i vas protivnik prihvati, pobjednicki klan ce na kraju dobiti 2e kao pobjedu, dok gubitnicki gubi ta 2 eura.

Note: Svakog mjeseca klanski xp ce biti resetovan i najbolji klan ce dobiti 2e in game novca (2e za svakog clana klana)

Balance

Pravi novac se moze koristiti da se doda u klansku kasu.Lider klana moze da doda licni novac na nasem websajtu i taj novac prebaci u klansku kasu preko komande !clans menu> Balance > Refill clan balance. Novac u klanu se moze koristiti za kladjenje u warovima jedino,za sada.

Clan Managment

U ovoj sekciji klanski lider moze da zove druge igrace, kickuje igrace,postavlja Admina klana (Lider i admin su 2 razlicite stvari. Lider je glavni u klanu), mijenja deskripciju klana (deskripciju moze da procita svaki igrac), mijenja ime klana.

Clans List

Ovjde mozete da vidite sve klanove,njihove deskripcije,igrace u klanu.


Ovo je beta verzija.Sa vremenom ce biti promjena,svaka sugestija i ideja je dobrodosla. :)

Update will be added to server on 12.06.2020
 
  • Love
  • 100
Reactions: CSF and GooDL|k3